
Fırında Kızarmış Tavuk Tarifi
Malzemeler
1 adet bütün tavuk
Bir miktar tuz
Bir miktar sıcak su
1 limon
1 tatlı kaşığı şeker
Tavuk Sulu Pilav Malzemeleri
Pişen tavuğun suyu
3 su bardağı baldo prinç
Bir miktar sıvıyağ
Bir miktar tuz
Hazırlanışı
Tencerenin altını yakınız ve haşlanması için tavuğu içine yerleştiriniz.
Yeteri kadar tuzunu ilave ediniz ve üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave ederek tencerenin ağzını kapatınız ve pişene kadar kaynatınız.
Tavuk haşlandıktan sonra tencereden alarak fırın kabının içine alınız.
Bir limon suyunun içine bir tatlı kaşığı şeker koyarak karıştırın ve tavuğun heryerine dağılacak şekilde fırça yardımı ile sürünüz. (Bu işlem tavuğun fırında daha iyi kızarmasını sağlayacaktır).
Bu işlem bittikten sonra tavuğu önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişiriniz.
Tavuk Sulu Pilav Hazırlanışı
3 su bardağı baldo pirinci 20-25 dakika ılık ve tuzlu suda bekletiyoruz.
Tencerenin altını yakınız içerisine sıvıyağ koyarak yağ kızana kadar bekleyiniz.
Yağ kızınca pirinçleri ilave ediniz ve iyice
Fırında Kızarmış Tavuk Nasıl Yapılır, Fırında Kızarmış Tavuk oktay usta, Fırında Kızarmış Tavuk uzman tv, Fırında Kızarmış Tavuk yapılışı
No comments:
Post a Comment