Wednesday, July 25, 2012

Cevizbastı Resimli Tarifi



Malzemeler :

4 Yumurta

4 Çorba K. Un

1 Çay B. Toz Şeker

2 Su B. Ceviz

1 Su B. İrmik

1 Paket Kabartma Tozu

1 Limon Kabuğu Rendesi

Yarım Çay B. Fındık Yağı

Şerbeti İçin:

2,5 Su B. Toz Şeker

2,5 Su B. Su

1 Dilim Limon

Hazırlanışı :

Yumurta ve şekeri karıştırma kabında çırpma teli ile karıştırıyoruz. Fındık yağı,

limon kabuğu rendesi, irmik, toz haline gelmiş ceviz, kabartma tozu ve unu

koyup karıştırıyoruz.

Karışımı yağlanmış bir fırın kabına döküp yayıyoruz. Üzerine iri cevizleri

yerleştiriyoruz. Şerbeti için, şeker, su ve limonu şeker eriyene kadar pişirip

soğumaya bırakıyoruz.

Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbetini soğuk olarak

döküyoruz. Şerbetini çektikten sonra servis ediyoruz.




No comments:

Post a Comment