Malzemeler :
4 Yumurta
4 Çorba K. Un
1 Çay B. Toz Şeker
2 Su B. Ceviz
1 Su B. İrmik
1 Paket Kabartma Tozu
1 Limon Kabuğu Rendesi
Yarım Çay B. Fındık Yağı
Şerbeti İçin:
2,5 Su B. Toz Şeker
2,5 Su B. Su
1 Dilim Limon
Hazırlanışı :
Yumurta ve şekeri karıştırma kabında çırpma teli ile karıştırıyoruz. Fındık yağı,
limon kabuğu rendesi, irmik, toz haline gelmiş ceviz, kabartma tozu ve unu
koyup karıştırıyoruz.
Karışımı yağlanmış bir fırın kabına döküp yayıyoruz. Üzerine iri cevizleri
yerleştiriyoruz. Şerbeti için, şeker, su ve limonu şeker eriyene kadar pişirip
soğumaya bırakıyoruz.
Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbetini soğuk olarak
döküyoruz. Şerbetini çektikten sonra servis ediyoruz.
Wednesday, July 25, 2012
Cevizbastı Resimli Tarifi
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment